onsdag 25. juni 2014

En italiensk tragedie, og noe godt å bite i

Til alle dere som daglig sitter med tårer i øynene mens dere febrilsk oppdaterer bloggen vår i håp om at det er kommet noe spennende: Vi beklager. 

Til tross for lange arbeidsdager har det likevel blitt noe tid tid matlaging, og i anledning italias andre kamp slo jeg like så godt på den berømte stortrommen. Jeg gikk til innkjøp av en pizzastein. Pizza er som kjent noe av det beste som finnes, og jeg personlig diskriminerer ingen varianter av denne retten. Man skal for eksempel være temmelig matsnobb for å takke nei til et nydelig stykke grandiosa etter en tur på byen. Eller hva med den amerikanske varianten med tykk bunn og overdådige mengder fyll? nomnomnom. Likevel er det utvilsomt den enkle og orginale italienske pizzaen som gir meg mest vann i munnen. Ettersom vi ikke har noen steinovn, er en stein i ovnen det nærmeste vi kommer "the Italian way".



 Ingredienser

TOMATSAUS
hakkede tomater
basilikum 
spansk pepper
salt 
pepper
sukker

PIZZADEIG
hvetemel
tørrgjær
salt
vann
olivenolje

Mozzarella
Italiensk salami
Skinke


Dersom du har gode råvarer er du allerede på god vei til å lage en god pizza. Det er ikke så mye fiksfakseri involvert, men jeg har noen tips som etter min mening gir en bedre pizza.

1. Jeg lar alltid pizzadeig heve i kjøleskapet. I dette tilfellet blandet jeg sammen deigen på formiddagen og lot den stå til heving i 5(!) timer. Hvorfor gjør jeg dette? Jo, jeg las på internett at det er lurt. Premie i posten til den som kan fortelle meg hvorfor det er bra å la pizzabunn stå til heving i kjøleskapet.

2. La tomatsausen stå å putre lenge! Dette gir en tykkere og mer smakfull saus. Tro meg, det gir virkelig en enorm forskjell!

3. Sett ovnen på full varme, og varm opp din pizzastein. 

4. Vil du ha en luftig bunn som ikke smaker deig? ikke bruk for mye fyll!



Formen på pizzaen er uviktig. For å understreke dette poenget laget jeg min første pizza så lite rund som mulig.

Dersom du har forhåndsvarmet ovnen tilstrekkelig bør pizzaen bli ferdig på 6-10min. 



Here, have some porn





"Detta va jææveli godt"
-Erik, 25 år

VM startet så utrolig bra for de asurblå. England, som skulle være det store hinderet på veien videre fra gruppe D, ble slått relativt enkelt. Med poeng mot lilleputtnasjonen Costa Rica ville Italia i praksis vært videre. Men den gang ei. Til tross for at Costa Rica stiller med et halvgodt tippeligalag maktet ikke stjerner som Pirlo, Balotelli og De Rossi å putte på Keylor Navas. Kampen endte da også 1-0 til Costa Rica etter mål av Ruiz, og Italia er plutselig ute på dypt vann. England er (til allegatens store skuffelse) helt ute etter andre kamp.

"videre fra dødens gruppe, lol"

Kampen om den siste plassen videre fra gruppen sto altså mellom Uruguay og Italia. Det lå an til å bli en vanvittig spennende kamp, men jeg må ærlig innrømme at jeg personlig ikke unner Uruguay gode VM-resultater etter hva som skjedde i 2010.

Luis Suarez vikarierte for 4 år siden som keeper i kvartfinalen mot Ghana.

Å si at vi ble vitne til "et fyrverkeri av en kamp" ville vært en overdrivelse. Makan til kjedelig 1. omgang er det lenge siden jeg har sett. Stadige stopp i spillet, og to lag var mer opptatt av å ligge skadet på banen en å faktisk spille fotball. Hele 27 frispark og 59 minutter måtte vi pine oss gjennom før det endelig skjedde noe som var verdt å skrive hjem om. Nemlig et helt uforståelig rødt kort til Marchisio. Her hadde dommeren tydeligvis bestemt seg for å få fart på kampen.

Så er det igjen tid for magi fra liverpools målfarlige uruguayaner(?). Suarez, du er meg en tulling av dimensjoner. Spilleren med det største hodet i hele VM velger igjen å lufte de enorme tennene sine i en motspiller. Det skal mye til for at dette ikke blir kåret til VMs mest usportslige opptreden, og da står Suarez med denne prisen to VM på rad.

Neida, dette er ikke rødt kort.
Like etter skårer Uruguay (there is no god), og Italia er ute av VM dansen. 

Ciao

/Pieter

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar